Recept ♥
Ingredienser:
75 g margarin eller smör, smält
2 ägg
2 dl socker
2dl vetemjöl
1-2 dl vinbär/annan bär
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. OBS! Vispa inte!
Fördela smeten jämt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter. Lägg på vinbären.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader C, 25 -30 min. Låt den svalna något innan den lossas ur formen.
Chockladbollar :
( bra att ha här på bloggen om jag har tappat bort receptet)
Ingredienser:
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering
Klart :)
Chockladrutor:
Ingredienser:
smör och ströbröd till formen
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
GLASYR:
3 dl florsocker
1 msk kakao
5 msk starkt kallt kaffe
3 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
kokosflingor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm väl.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta.
Tillsätt matfettet och vätskan. Häll smeten i långpannan.
Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Låt den sedan vara kvar i formen och svalna.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter. Bre glasyren över hela kakan och strö på kokosflingorna. Dela kakan i bitar efter smak och förstånd.
Ska käka nu. Vi hörs ! :)
vinbärskakan var jättegod du kan väl göra chokladrutor till på söndag