baka baka en liten kaka

TjoTjo!
Startade dagen med att gå ut och springa i 20 minuter ,sedan in och gå på rullbandet i 40 minuter. Är ganska trött i benen nu, eftersom vi gick till gånghester igår också x).

Sedan bakade jag kolakakor, som blev håååårda. Men de mjuknar väl upp om några dagar ;).

Sedan ville jag baka "bullflätor" eller vad det heter (bilden), så jag gjorde det. Det var jättelätt, men det tar ju så lång tid att baka bulla. Sen trodde jag inte att det skulle bli så mycket. Trodde typ det skulle bli en fläta, men det blev sex haha!. Men det var roligt och dem blev ganska bra, lite för torra bara :(

Sen har jag varit ute lite med Eddie och Elias och nu sitter jag här, trött. Ska bli skönt att sova sen :D

Tog kort på dem fulaste, typiskt xD
 


8 kilometres

TJO!

Igår var det ju som sagt släktkalas för Elias och nästan alla från våran lilla släkt kom (från mammas släkt) och farfar  + Peter från pappas. Det var väl som ett släktkalas ska vara.

Idag kände jag på mig att denna dag skulle bli såååå tråkig + så ville jag röra på mig. Så jag drog med mamma och Eddie till gånghester, haha. Där köpte vi Findus köttfärssås, melon och lite andra grejer. Sedan gick (och jag sprang lite ) vi tillbaka. Det tog 1 timme och 39 minuter totalt. 

Nu väntar jag på att maten ska bli klar, ÄR HUNGRIG!
 

musik och randominlägg.

Hej!

Satt i några timmar igår och letade efter bra, skön musik. Jag älskar sådan musik som te.x Jason mraz gör. Dem är sköna och har bra texter (jämför med dagens jävla discomusik). Såg att han hade gjort några nya bra låtar, tjoho x 2 :)

För några dagar sedan beställde jag hem en högtalare till min iphone och Ipad och från en annan sida beställde jag 3 st klädesplagg, vet dock inte om dem passar ( men så är det ju med allt man beställder).

Vi har även köpt en golvfäkt till träningsrummet nu. SÅ SKÖNT

Vid 3 idag kommer släkten för att fira Elias. Tycker det är SÅ tråkigt med släktkalas, men jaja.

PUSS!!
Två av de låtar jag hittade igår:


Living in the moment:
 
96 million miles:


28 Juli 2012

Mamma mia, vad Sveriges väder har humörsvängningar! Från ena dagen är det strålande sol, till den andra som är regn och åska.

I förrgår fyllde ju som sagt lilla (inte så liten längre va..) Elias 7 år. Vi åkte och badade på dagen och på kvällen överraskade vi honom med Bowling och sedan åt vi ute på restaurang (Alléterrasen). Igår var jag ute hela dagen och solade lite granna. Har fått lite färg iallafall :)

Idag har jag tränat. Vi har dock träningsmaskinen i ett litet rum så man blir jäkligt svettig bara av att vara i  det lille rummet. Men det ska köpas en fläkt idag, ÄNTLIGEN, haha. Blir väl till att chilla =)
 
Imorgon blir det släktkalas för Elias...så boooooring x)
 
Jag har fått värsta dillen för vattenmelon och cantalopuemelon, SÅ GOTT!
 

Grattis på din födelsedag Elias!

 
Ikväll blir det förmodligen till att överasska honom med bowling och sedan äta pizza :)

Övernattning

Hejsan!
 
Igår hämtade vi Annie och sedan åkte vi till Klara där hilda också var. Det var strålande väder, så vi började med att fika, sedan hoppade vi i deras konstgjorda damm som man kan bada i. Sedan åt vi mat och satte upp tälten som vi skulle sova i. Det gröna (som jag och Klara skulle sova i) var inga problem att sätta upp. Men det rosa (som Hilda och Annie skulle sova i) var lite klurigare, haha. Det slutade med att vi hittade snören som vi spände fast tältet med i träden, haha. Det gick dock bra och det rasade inte ;)
Sedan badade  vi flera gånger igen, spelade krocket,gick runt i deras ladgårdar lite,åt tacos osv. 

Framåt kvällen tog vi med oss kortlek,ficklampor, popcorn, chips och sedan gick oss och lade oss i tälten och spelade kort. Sedan pratade vi lite innan vi gick och lade oss vi 1. Dock kunde jag inte sova, så jag låg vaken i typ 2 ½ timma. Sedan blev jag så kissenödig så jag var tvungen att gå ut mitt i skogen och pissa, haha. Sedan blev det lite lättare att somna, men sov ändå inte bra på hela natten.

Vi vaknade vid 9 och åt frukost. Sedan tog vi ned tälten och spelade kubb. Sedan sade Klaras pappa att det skulle komma en kille som skulle filma in oss för en reklam av Rångedalas Plantskola (som klaras pappa äger) för TV4. Han ville spela in oss när vi badade osv i Klaras damm. Dock sade han att två stycken skulle sitta på stolarna ovanför dammen, med solglasögon och sola (samtidigt som Klara hoppade i vattnet och de andra var i vattnet). Självklart intog jag och Annie den rollen med stolarna, haha. Stekarna. Sedan filmade han när vi alla hoppade i poolen tsm och när vi "skojade" runt i vattnet, haha.
Detta kommer sändas i vår på tv4. HAHA. Hemskt. En vit och fet isa.
 
Efter detta fikade vi, spelade Stad och Land, gick en liten promenad osv.

Vid 7 var det dags att åka hem. 
Har varit ganska trött och borta hela dagen pågrund utav att jag inte kunde sova. Har visserligen bränt mig, men hoppas på att sova en lång, sköööööön natt i min egna underbara säng, haha. Man uppskattar verkligen sin egna säng när man tältar. 

Härliga dagar med härliga människor. Känns jobbigt att inte veta när vi kommer vara igen. Alla skiljs åt till 4 olika skolor och Klara ska flytta till lägenhet. Men vi ska försöka ordna så vi åker en helg till hennes lägenhet så småningom. Men tyvärr är det lättare sagt än gjort.
 
Detta blev ett onördigt långt inlägg, men jaja.

Imorgon fyller min bror 7 år! 

Har tyvärr inga bilder från dagarna. PUSS!

REDAN 23 Juli

Jag vill ha falkorv till lunch mamma! Något annat vill jag inte ha.
 
Vart fasiken har Juli tagit vägen? Det är redan den 23 Juli. Det var ju igår jag fick ångest över att det var 1 juli. Juli = nedräkning till skolan. MEN man ska vara glad så länge man är ledig för fasen.
Igår ville jag så gärna spela in en video. Så jag fixade manus och allting, sedan filmade madde mig. Vi gjorde "efter Tio med Malou". Det var roligt iallafall och resultatet blev bra! Lägger KANSKE ut videon här, så småningom :) 
 
Idag har det inte hänt så mycket. Men imorgon hämtar jag och mamma upp Annie vid 12, sedan åker vi vidare till Klara där även Hilda är. Sedan ska vi fyra tälta hos Klara. Så är hemma på onsdag igen. Det ska bli trevligt ;)

Nu tror jag faktiskt att jag ska ta lite ahlgrens bilar. Är man gottefreak så är man!

You've got a friend in me

Hur underbar är inte bilden?
Kan inte tänka mig våran familj utan Eddie längre.Tänk att en sådan liten varelse kan betyda så mycket för dig.


Sommar 2012








Sommarväder

Idag blev det sommarväder. Satte mig ute på altanen och njöööööt. Det är inte många dagar man får sitta ute och njuta i solen. Somnade även någon halvtimma och det var så skönt, haha.
 
Marie kom hit vid 9 på kvällen igår så jag slapp sova ensam hemma. Men hon stack hem tidigt imorse.Så jag har varit ensam hemma hela dagen i stort sett. Har tränat och tagit lite kort på Eddie och naturen. Vid 6 kom familjen hem. Med chips och dipp till mig (haha, passar verkligen inte till mitt förra inlägg xD ).
 
Nyss dansade jag och Elias lite på Just dance 2. Man måste ju ge det en chans (gillar inte den lika mycket som 3:an ).

Imorgon blir det träning igen för att få bort lite chips, haha. Onödigt att äta det då, men det var gottgottgott :)

20 Juli

Hejsan!

Imorse åkte familjen till Halmstad, så nu är jag ensam hemma. Började dagen med att gå ut på en promenad med Eddie på cirka en timma. Och nu har jag precis gått 20 minuter på rullbandet.
 
Dock finns det inga roliga ställen att gå på här i målsryd + att man känner eller känner igen typ varje människa här.  Men det är så skönt att röra på sig. Jag vägrar att det ska bli som det blev förra sommaren. Då åt jag chips varje vecka och tänkte inte alls vad jag stoppade i mig. Självklart ledde det till att jag gick upp i vikt. Men jag har skärpt till mig det senaste året och ser resultat av det nu :) Jag är en gottegris så självklart äter jag skit nu med, men inte i så stora mängder som förra året ;)
 
Nu vet jag inte vad jag ska göra faktiskt. Jag har ju hela huset för mig själv och det är så himla tyst, haha.
 
PUSSARR.
 
Bild på mig och bror.
 
 
 

19 Juli

Hejhej!
Igår följde jag, madde och Eddie med Marie till mormor och morfar.  Där gick vi ut med hundarna och jag lämnade över min gamla mobil (HTC) till mormor. Fick en 500-lapp för den, så det klagar man ju inte för precis ;). Hoppas bara den är bra för henne och att hon förstår den :)

Idag vaknade jag vid halv nio eftersom min läkare skulle ringa klockan nio angående mina svinkoppor (jag tog ju test på dem, så hon skulle förmedla vad det var för bakterier osv). Men hon ringde inte förräns halv elva typ, så det var skitsegt att vänta. Men hon sa iallafall att det var vanliga hudbakterier och hon skrev ut någon ny salva som jag ska ta i fem dagar, TJOHEEEJ!
Sedan gick jag och tränade i 40 minuter = 4 km, skönt!
 
Imorgon ska hela familjen åka till Halmstad (det är öppet hus på maddes högskola), sedan ska dem åka till Danmark och sedan tillbaka till sverige för att sova på vandrarhem. Jag orkar dock inte följa med på denna resan,så jag blir hemma :) Marie skulle förmodligen komma och sova över. 
 

Stockholm. Dag 3 & 4.

Lördagen 14/7:
På lördagen åkte vi först till slottet. Kollade på alla rum där inne och sedan åkte vi till Tekniska museumet. Gick runt där och åt mat. Sedan gick vi in på Polismuseumet , men det var jättetråkigt, så vi var knappt där i en kvart, haha. Sedan gick vi in på något idrottsmuseum, som var gratis. Sedan åkte vi faktiskt tillbaka till hotellrummet och stannade där. Mamma och pappa gick till ett köpcentrum, som jag också ville gå till, men dem sa att dem skulle dricka öl, men sket i det och gick till centrumet istället :(. Men jag och Elias hade mysigt under tiden. Vi satte på musik och kastade boll till varanda, samtidigt som vi dansade, haha. Dem köpte god sallad till mig och sedan kollade vi på tv:n resten av kvällen.







 
Söndag 16/7:
Dags att åka hem. Vi tog kolmården på vägen hem. Åt först mat och sedan gick vi in och kollade på delfinshowen (så otroliga djur!), åkte liten karusell, åkte en linbana över safarit. Det tog cirka 30 minuter, medans man kollade på alla djur (tigrar,giraffer,björnar,älgar osv). Sedan gick vi och kollade på andra djur, Elias fick leta osv. När vi kände oss klara drog vi oss vidare för ytterligare 3 timmar i bilen (med ett stopp i Jönköping ).
 
 





Stockholm 2012. Dag 1 & 2.

Hejsan.

Igår vid 7-tiden kom vi hem igen efter 4 dagar i Stockholm. Vi har hunnit göra och se relativt mycket på dessa dagar. Jag kör på två inlägg där jag skriver om två dagar på varje. Jag börjar på detta inlägget ;)

Torsdag 12/7: 

Vaknade tidigt och gick ner och tränade. Sedan åkte vi bil ca 5 timmar (med rastpauser också såklart) och sedan var vi i Stockholm. Vi checkade in på hotellet,som var bra förövrigt.Dock var extrasängen som jag och Elias skulle sova på så himla hård så vi alla fick turas om och sova i den mjuka sängen, haha.
Sedan fixade vi tunnelbana kort och åkte till Gamla stan. Kollade runt lite där och köpte mjukglass. Sedan tror jag inte vi gjorde så mycket mer den dagen, men vi kom ju dit ganska sent så vi hann inte så mycket :)

Påvägen dit:
 
 
 
 
 
Fredagen 13/7:
Efter en jobbig natt för min del (sov i stort sett nada) så vaknade vi ganska tidigt. Gick ner till restaurangen och åt frukost. Samma gamla vanliga hotellfrukost som det är på varje hotell. Gillar ju inte somsagt frukost så mycket, men alltid skönt att få det serverat, haha. 
Sedan åkte vi båten över till Gröna lund. Vi gick där inne ett tag och åkte lite karuseller (åkte bland annat pop-expressen,vilda musen, Kvasten och Insane). Vi vann även en stor "dynamitstång" innehållande 36 st stänger i många olika smaker osv :)
När vi kände oss klara där åkte vi vidare till staden. Sedan gick och gick och gick vi i staden. Sedan ville vi gå till kungsträdgården, men vi hittade inte dit, så då blev det till att gå ännu mer. Sedan hittade vi dit och där var det Stockholm street festival. Så vi kollade när Charlie caper (vinnaren av Talang) trollade och en annan kille som underhöll lite med bollar osv. 
Sedan fick Elias hoppa på studsmatta med rep och sedan åkte vi hemåt, trötta som attan :)


 
 
 
 
 


 
Btw: Var på vårdcentralen idag igen. Mina underbara svinkoppor har nämligen kommit tillbaka. ÅH vad jag älskar dem! Dem tog prover och ska nu skicka in det till sjukhuset. Sedan ringer dem mig och säger vad det är för bakterier jag har.
 
 

Starships were meant to fly.

  

we're going up up up up up uuup. 11 Juli 2012

Idag åkte vi till Visko. Det var mest pappa som var i behov av skor, men jag kollade lite åt mig också. DOOOCK är skorna onödigt dyra där. Det är bara de snygga skorna som är dyra också, de fula är billiga -.-'. Så jag köpte inget. Vi åkte sedan till Maxi och jag köpte eyeliner. Vi köpte även lite mat till resan imorgon (ingredienser till pastasallad, drickor,fika osv. Det är ju en ganska lång bit att åka).

Vi åker ju somsagt till Stockholm imorgon. Torsdag till söndag. Vet inte riktigt vad vi ska göra där, åka till grönan förmodligen och lite sånt! :)

Nu har jag nyss varit ute med eddie en sväng. Väntar på att maten ska smälta lite, sedan ska jag träna. Hatar att få håll när man tränar. Därför är det bäst att träna innan frukosten egentligen,men hann inte det idag. 

Efter träning+ dusch blir det packning.
 
Ha en toppendag, puss!
 
En hemsk bild på mig från idag:
 

9 juli 2012

Tja!
Idag började jag dagen med att gå 20 minuter på rullbandet och sedan rakt in i duschen. Sedan drog vi iväg till skensta för självplockning av jordgubbar. Det var dock inte bara vi som vi ville plocka, men vi plockade en hel hink med jordgubbar, ca 10 liter. Sedan åkte vi hem och jag gjorde vit kladdkaka (med grädde och jordgubbar till är det mums). Sedan åkte vi till mormor och morfar. Gav dem en stor skål med jordgubbar, gick en liten promenad med hundarna osv. Åkte hem vid 6-tiden. Jag blev förbaskat allergisk hos mormor. Jag är allergisk för någonting som växer. Det är SÅ HIMLA JOBBIGT! Sedan tar man en allergitablett och då blir man svintrött av den.. SuckSuck..
 
Jag var så förbaskat sugen på smågodis + att mamma var tvungen att köpa lite saker, så vi är nyss hemkomna från affären. 

På Torsdag åker familjen (utom madde) till stockholm, nice :)
 
BTW. Ville bara säga att bion vi kollade på för någon dag sedan (Spider-man) var riktigt bra! Brukar inte gilla "superherofilmer", men denna gillade jag mycket!

långpromenad

Idag bestämde jag, madde och Elias oss för att ta oss en runda till gånghester (för att köpa lite grejer i affären) och sedan tillbaka. Det var en litelite för lång promenad, tog cirka 2 timmar ;). Men det var skönt att gå ut och gå! 

Sedan har Marie kommit idag + att det blev riktigt fint väder till eftermiddagen. Så vi satt ute i solen och pratade lite. 

Sedan har jag även fått se några som kommer gå i min klass nu till hösten. Det blir 13 st, varalv 3 är killar xD. Vi får se hur detta blir. Ens klasskamrater är ju det viktigaste!!
 
Ska nog se en film en något nu. Puss!!

skor och bio

YoYo! Föör datorn den är jättejättehet, ja, hethethethethethet. Spelar man mycket då blir man fet, ja, fetfetfetfetfetfeeet.
 

Vaknade vi halv elva idag och åkte in till Knalleland med familjen, except madde. Jag köpte ett par skor. Jag och skor alltså....
Sedan åkte vi och handlade and then right back home again ;)

När jag kom hem tränade jag, eftersom jag har inte rört på mig så mycket de senaste dagarna = inte bra.
Har nu bestämt att jag ska gå 20 minuter varje dag på gåbandet ( Ska försöka hålla det iallafall!).Dock kommer jag inte gå på gåbandet om jag tar en längre promenad med Eddie då  Man bränner typ 900 kalorier i veckan. Bättre än inget! :D
 
Ikväll blir det bio med madde,elias och pappa. The amazing spiderman :)
 

6 juli

jeHjeH!

Vid halv tolv idag åkte jag,mamma & Elias och hämtade upp Madde och Marie. Sedan åkte vi vidare till Thai Silk och åt mat. Det var mumsigt, men dem har inte den godaste currysåsen ;)
Sedan åkte vi och handlade mat. Köpte ett nytt nagellack (silvrigt typ) och lite smågodis. Så nu blir det till att jag ska måla om naglar och sedan käka godis medans jag kollar på Eva och Adam, haha. För så cool är jag :D
 
Btw:
Tog ju spexfoto med klassen för några månader sedan. Vi var ju sportfånar och jag var badmintonspelare, haha. Såhär blev det:
Dålig bild, jag vet.
 

Uppdatering

Äntligen kom jag in på bloggen! Försökte hela kvällen igår att komma in, men tydligen "skrev jag fel lösenord" (vilket jag inte gjorde, för jag vet vilket lösenord jag har på bloggen). Jättekonstigt.

Igår bestämde vi (familjen utom pappa som jobbar) oss för att åka till Varberg eftersom det var fint väder. Vi svängde av vid mccdonalds och käkade där. Sedan satt vi en stund på stranden och chillade. Sedan gick vi och köpte glass (mjukglass all the way<3). Sedan åkte vi faktiskt till Ullared, haha! Vi köpte dock inte så mycket, men det var inte meningen heller. Jag köpte endast toffsar, hårinpackning och ett par mjukisshorts :)

När vi kom hem åt vi grillat med hela familjen. Sedan åt vi glass,jordgubbar,maränger och grillade mashmallows medans vi spelade ett frågesportsspel. Så mysigt!

Idag är det inte lika bra väder. Men vad ska man förvänta sig? Vi bor ju faktiskt i Sverige.

just so you know,

Jahoppsan. Sitter här, allergisk och ofräsh, TJOHO :D

Orkar inte skriva i bloggen just nu. Skriver när jag har något roligt att skriva helt enkelt :D
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se